top of page

JoNails Nagelstudio                                                                                                         27 September 2015

bestaat 12,5 Jaar.

EPE- Een bijzondere mijlpaal voor Jolande Groenewold – Ruis: afgelopen zondag vierde zij samen met haar klanten het 12,5-jarig bestaan van haar JoNails Nagelstudio.

De schoonheidsbranche had altijd al de interesse van Jolande. Na haar scheiding kwam Jolande – die daarvoor met haar ex-man in hun hoveniersbedrijf werkte – als nagelbijter terecht bij een nagelstyliste. In die tijd schoten de opleidingscentra voor nagelstylistes als ‘paddestoelen uit de grond’. “Mijn styliste baalde daar best van en vond dat het vak zo stuk werd gemaakt. Zij wilde zich concentreren op het geven van privéopleidingen en dan alleen aan mensen waarvan zij dacht dat die het in de vingers hadden. Ik was thuis ook al bezig met het verzorgen van mijn nagels en dat viel haar op. ‘Is het niet iets voor jou?’ vroeg ze en zo is het balletje gaan rollen.” Jolande volgde de opleiding en ging vervolgens van start, zoals gezegd in een periode waarin veel nagelstudio’s van start gingen. Jolande heeft daarom van begin af aan geprobeerd zich te onderscheiden met haar service. “Mensen die bij mij komen moeten zich bijzonder voelen in mijn salon. Je bent hier geen nummer, ik heb ook geen ‘1 uur klaar’-mentaliteit: ik neem ruim de tijd voor mijn klanten en bied ze een luisterend oor.” Deze werkwijze heeft z’n vruchten afgeworpen getuige haar jubileum. Na al die jaren werkt Jolande ook nog steeds met veel plezier in haar salon: “Ik zeg altijd dat ik het prachtigste vak op aarde heb: mensen gaan altijd blij en gelukkig bij me de deur uit! Het is ook mijn passie om altijd tot het mooiste resultaat te komen en mensen te verbazen met wat er allemaal mogelijk is.”

Een belangrijke ontwikkeling in het vak is volgens Jolande de komst van Shellac van het merk CND geweest. “Dat was 4 jaar geleden. Tot die tijd had je voornamelijk acryl en zwaardere gelsoorten om een nagel mee op te bouwen. Shellac is een soort nagellak met gel erin verweven en het werkt licht verstevigend op de eigen nagel. Het is beschikbaar in vele kleuren en blijft lang zitten. Het is het beste product dat verkrijgbaar is en daarom ga ik er ook voor!”, aldus Jolande. “Voordeel is ook dat het veel vriendelijker is voor de eigen nagel. Ik ben er super tevreden over.” Een ander nieuw product is Brisa, dat vooral goed toepasbaar is bij nagelbijters. “Ook veel vriendelijker dan de vroeger acrylnagels.” Shellac kan ook goed gebruikt worden voor teennagels, leuk bijvoorbeeld in de zomermaanden. Heeft u verbrijzelde teennagels? Ook daar kan Jolande weer iets moois van maken. In de wintermaanden kunt u bij haar terecht voor heerlijke paraffinebadjes. Daarnaast voorziet Jolande bruidjes van prachtige nagels én is ze – als ervaringsdeskundige – gespecialiseerd in nagelbijters. Daarvoor biedt ze ook arrangementen aan die te vinden zijn op haar website www.jonails.nl. Jolande heeft vele trouwe klanten, waarvan ze er twee in het zonnetje wil zetten. “Geri Pannekoek is de vriendin van mijn dochter en samen hebben zij veel model gezeten tijdens mijn opleiding. Tot op de dag van vandaag is zij nog klant bij mij. De eerste klant die mij belde, nadat er een stukje in de Schaapskooi had gestaan over de start van mijn salon, was Froukje Fredriks op 29 maart 2003. Ook zij is nog steeds klant bij mij!” Jolande benadrukt dat iedereen bij haar terecht kan. “Als je vragen hebt: schroom niet, schaam je niet, je kunt altijd informatie bij me inwinnen! Het kan niet zo gek zijn, of er is wel iets aan te doen.” En: “Ook mannen zijn van harte welkom!” Bel voor informatie of het maken van een afspraak met:

tel. 0628288706

bottom of page